Erkenningsregeling restauratieschildersbedrijven

Nieuws voor schildersbedrijven

Moderator: beheerder

Erkenningsregeling restauratieschildersbedrijven

Berichtdoor beheerder » za 16 apr 2011 17:20

Erkenningsregeling restauratieschildersbedrijven

Tijdens de Nederlandse Restauratiebeurs, van 14 tot en met 16 april in Den Bosch zal de nieuwe erkenningsregeling voor restauratieschildersbedrijven worden geïntroduceerd, meldt werkgeversvereniging Fosag.
Sinds 1 januari voert werkgeversorganisatie Fosag het secretariaat voor de Stichting Restauratie Schildersbedrijven Nederland (SRSN). Eén van de grote wensen van de aangesloten leden is dat Fosag de taak op zich neemt om een erkenningsregeling te maken die specifiek van toepassing is op schildersbedrijven die in het restauratiewerk zitten.
Overleg is gevoerd met de restauratieschildersbedrijven, eigenaren van monumenten, adviesbureaus, architecten en vertegenwoordigers van de Raad van Cultureel Erfgoed.

Uitsluitsel
Een blauwdruk van een erkenningsregeling is nu klaar en bestaat grofweg uit twee delen: een administratieve toets en een praktijktoets bij een uitgevoerd project. Voor de eerste toets wordt het secretariaat in Waddinxveen ingeschakeld. Bij de praktijktoets, dat in restauratietermen een ‘schouw' wordt genoemd, komen er twee externe experts aan te pas.
Momenteel wordt bij negen leden van de SRSN gekeken of de erkenningsregeling in spe werkbaar is. Voor half april moet daar uitsluitsel over zijn om de erkenningsregeling op de Nederlandse Restauratiebeurs te introduceren.
(bron: schildersvakkrant)
Avatar gebruiker
beheerder
 
Berichten: 30
Geregistreerd: vr 21 jan 2011 0:21

Keer terug naar Nieuws

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron