ONDERHOUD TIJDELIJK NAAR LAAG BTW

Nieuws voor schildersbedrijven

Moderator: beheerder

ONDERHOUD TIJDELIJK NAAR LAAG BTW

Berichtdoor beheerder » zo 17 feb 2013 21:48

Na het overleg tussen minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) en de oppositiepartijen Christen Unie, SGP en D66 om de vastgelopen woningmarkt los te trekken, heeft de minister het hoge btw-tarief voor onderhoud en verbouwingen, verlaagd naar 6 procent. De regeling gaat in 1 maart en geldt een jaar.


Wat na overleg tussen minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) en met oppositiepartij CDA niet lukte is na overleg met de andere oppositie partijen, Christen Unie, SGP en D66, wel gelukt: een akkoord om de vastgelopen woningmarkt in beweging te krijgen. Belangrijkste wapenfeit voor de onderhoudsmarkt is het tijdelijk laag btw-tarief van 6% op renovatie, onderhoud en verbouwing van gebouwen ouder dan 2 jaar.

De vorige succesvolle verlaging van het btw-tarief om de economische crisis het hoofd te bieden liet toen ook al een stimulerend effect zien. Die verlaging was van korte duur, nu is de termijn op één jaar gesteld ingaande op 1 maart van dit jaar. Let wel, het laag btw-tarief geldt voor de gemaakte loonkosten, niet voor de gebruikte materialen. Voor schilderwerk bestaat de 6%-regeling al langer. Hoewel het beleid nog niet tot drie cijfers achter de komma is gecommuniceerd naar alle waarschijnlijkheid nu ook voor glaszetters en vastgoedonderhoudsbedrijven. We gaan er gemakshalve van uit dat het ook voor deze sectoren geldt. Waarom ook niet? Maar als gezegd, voorlopig voor de periode van een jaar.
(Bron: Schildersvakkrant)
Avatar gebruiker
beheerder
 
Berichten: 30
Geregistreerd: vr 21 jan 2011 0:21

Keer terug naar Nieuws

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron