TBSchilder


Wat kan het pakket?

TBSchilder is een pakket voor de schildersbranche. Met dit programma kunt u eenvoudig en snel een calculatie maken.Van deze calculaties kunt u offertes en overzichten maken. De gemaakt documenten kunt u printen, bewerken, aanpassen en zelfs ontwerpen. U kunt de overzichten ook in in Word openen en dan verder bewerken.
Wanneer uw offerte geaccepteerd is, kunt u uw project naar order zetten en verder blijven volgen.

U geeft op dit tabblad de gewerkte uren en de verbruikte materialen in. Het programma toont u dan de gecalculeerde en de werkelijke kosten. Op die manier kunt u het project volgen en zonodig bijsturen.
Uiteraard kunt u met TBSchilder ook hier duidelijke overzichten van maken.

TBSchilder is ook geschikt om regiewerk te volgen. U vult daarvoor de gewerkte uren en gebruikte materialen in. Uit deze gegevens kan TBSchilder dan weer overzichten samenstellen.

Zijn de werkzaamheden (regiewerk of aangenomen werk) opgeleverd, dan kunt u met één druk op de knop een factuur uitdraaien.

Na betaling kunt u het project in het archief plaatsen. Hierdoor blijft het programma overzichtelijk, u ziet alleen de ‘actieve’ projecten. U heeft altijd de mogelijkheid om een project uit het archief terug te zetten.

TBSchilder maakt gebruik van het laatste door het HAO (Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud voorheen (Bedrijfschap Schildersbedrijf), uitgegeven normenboek. Voor normen die niet in het normenboek staan, gebruikt TBSchilder afgeleide (‘verstandige’) normen. Deze normen zijn bepaald door ondernemers uit de schildersbranche. Het programma geeft met kleuren aan wat voor soort norm uw calculatie gebruikt.Alle systemen uit het basisverfbestek 1995 zitten in TBSchilder. Tijdens de testfase bleken veel schilders met eigen (iets afwijkende) systemen te werken. Het programma biedt daarom de mogelijkheid om snel en eenvoudig nieuwe systemen te maken.

In TBSchilder zitten de meeste in de schildersbranche gebruikte artikelen (momenteel ongeveer 2000 stuks). U kunt zelf artikelen bewerken of toevoegen.

Voor wie is het pakket?
TBSchilder is ontwikkeld voor kleine en middelgrote (tot 25 medewerkers) schilderbedrijven. U kunt TBSchilder installeren op een standalone PC of op een PC in een netwerk. Het is dan NIET mogelijk om met twee of meer personen gelijktijdig met het programma te werken.
(Er zouden bijvoorbeeld problemen ontstaan als de een gebruiker een klant wist terwijl een andere gebruiker de gegevens van dezelfde klant wijzigt)

Gebruikersvriendelijk
TBSchilder blinkt uit door gebruiksvriendelijkheid en helder taalgebruik. De schermen zijn duidelijk en overzichtelijk. Het programma is zo ontworpen dat u kunt volstaan met minimale handelingen. Dit wordt bereikt doordat het programma ’meedenkt’ . Het onthoudt de door u gemaakte keuzes en zorgt er voor dat u niet steeds hetzelfde hoeft in te voeren.
Het pakket behoedt u ook voor het maken van fouten. Dus als u bijvoorbeeld per ongeluk kiest voor het afbranden van ruiten dan krijgt u een waarschuwing. U krijgt ook altijd een melding als er gegevens ontbreken of onjuist zijn ingevuld.

Minimale systeem vereisten
De vereisten voor de hardware zijn laag. Vrijwel elke PC die minder dan 5 jaar oud is voldoet.

 • Minimaal een 486 processor, 32 MB intern geheugen
 • 40 MB vrije ruimte op de harde schijf.
 • Windows 98 of hoger.
 • U hoeft geen internettoegang te hebben.
 • Schermresolutie minimaal 800 x 600, meer dan 256 kleuren

Service
Service staat bij TBSoftware op de eerste plaats. Als u het programma gekocht heeft is voor ons de kous niet af. U mag van ons verwachten dat we de ontwikkelingen in de schildersbranche volgen en updates van gegevens ter beschikking stellen.

U moet bij ‘gegevens’ denken aan

 • verbeterde normen (bijvoorbeeld door gebruik van nieuwe technieken)
 • nieuwe bewerkingen
 • nieuwe bouwdelen
 • verbeterde teksten van overzichten
 • nieuwe artikelen
 • nieuwe prijzen.

Als extra service hebben we een forum op onze website geplaatst. Op dit forum kunt u discussiëren over het programma en andere zaken uit de schildersbranche. Wij volgen deze discussies en leveren zonodig onze bijdragen.

In TBSchilder zit de mogelijkheid om met een druk op de knop een foutmelding naar ons te mailen. U kunt, als u wilt, automatisch uw projectgegevens (versleuteld) meesturen.

Schilders blijken vaker pas ’s avonds en in het weekend calculaties te maken. Onze openingstijden zijn daarop aangepast. Voor meer informatie zie contact.